113.jpg   

Библиотекарка Хадија Џигал - Кријешторац, говорила о искуствима и раду Завичајног одељења Библиотеке „Вук Караџић“ на савременом приређивању књижевне заоставштине Владислава Веселиновића Тмуше.
У програму под називом „МИ, ВИ, СВИ...У трагању за полифоним концептима позоришта партиципације “ који се одржава у оквиру београдске Битеф Полифоније, синоћ је на даскама Битеф театра наступила вечерња сцена Дома културе са својом овогодишњом представом „Тмуша – тако ми срца“. Представа пријепољских „Тмушића најављена је као „комедија са озбиљним последицама“.
 
Одмах након одигране представе организована је трибина под називом „Видети тек касније“ која је била посвећена разговорима о уметничким пројектима који оживљавају, афирмишу и преиспитују културну историју и традицију заједнице и друштва. На разговоре је позвана и библиотекарка Хадија Џигал - Кријешторац, која је говорила о искуствима и раду Завичајног одељења Библиотеке „Вук Караџић“ на савременом приређивању књижевне заоставштине Владислава Веселиновића Тмуше. О раду на представи и могућностима неговања књижевне баштине говориле су редитељка, Сунчица Милосављевић и драматург Снежана Гњидић.

MEDIA PRESS

 

Go to top