113.jpg   

Љубавна комедија “Чорба од канарицна” одигарна је пред осечинском публиком увеликој сали Библиотеке 06. фебруара. Улоге брачног пара одиграли Вахидин Прелић и Андријана Симовић из Ужица. Публика је имала прилику да погледа хит комедију, која говори о љубавном пару, а самим тим је и мали приручник за све оне који желе да уђу у брак.

 

Михајло Медовић је у зрелим годинама и планира венчање са својом петнаест година млађом вереницом Јеленом. Међутим, њега хвата панични страх промена које ће уследити приступањем у брак.Јеца жели да се венчају да би се волели још више. Меда никако не жели да се венчају, како се после не би волели мање. Пет минута пред заказан термин у општини, њих двоје проналазе компромис – у тих пет минута ће се играти брака, видети како им иде и онда одлучити.
Кроз овај једноставан, духовит заплет, Милош Радовић се маестрално поиграва свим архетипским ситуацијама које носи један мушко-женски однос. Аутор успева немогуће – да кривицу и заслуге подели на равне части, при том вешто и опрезно играјући на танкој ивици између динамичне комедије и нежне монодраме.
Све то уопште не би био толико смешно и забавно да то двоје вечитих противника нису неизлечиво везани једно за друго.
Ова весела, заиграна и помало нежна комедија, верује у светлост на крају тунела и нуди оптимистички одговор.

 

MEDIA PRESS

 

Go to top