Одржан је нови семинар Интернет клуба за стручно усавршавање у култури -  „ МОДЕЛИ ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ У БИБЛИОТЕКАМА – садржаји од значаја за локалну аједницу“ .
Програм семинара објединио је три интерактивна предавања:
a. Др. Адам Софронијевић, заменик директора Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду - АКАДЕМИЈА ЗА ДИГИТАЛИЗАЦИЈУ .
b. Мр. Слободан Стевановски, директор Општинске библиотеке Ковачица - ДИГИТАЛНА КОВАЧИЦА – од теорије до праксе у примени locloudhosting.
c. Весна Црнковић, виши библиотекар, директор билиотеке „Радослав Никчевић“, Јагодина - УЛОГА МАТИЧНОСТИ БИБЛИОТЕКЕ У ДИГИТАЛИЗАЦИЈИ .
 
Полазници семинара су савладали основне теоријске појмове везане за основе селекције материјала за дигитализацију, примену савремених софтвера и метода у дигитализације и са предавачима разматрали концепте важне за селекцију садржаји од значаја за локалну заједницу дигитализације у библиотекама. Такође, уз примере добре праксе током реализације јесењег семестра АКАДЕМИЈЕ ЗА ДИГИТАЛИЗАЦИЈУ чиће и искуства полазника и њихове визије применљивости стечених вештина у библио0течком раду.
Go to top