113.jpg   

U susret predstojećim praznicima u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani” predstavljen je božićni broj Žičkog blagovesnika, časopisa koji je daleke 1919. godine pokrenuo Sveti vladika Nikolaj Velimirović. O novom broju ali i koncepciji časopisa govorio je jerej Aleksandar R. Jevtić, urednik i paroh pri Hramu Svetog Save u Кraljevu. Otvorenost za hrišćanska promišljanja koja dolaze iz drugih oblasti interesovanja ljudskoga duha (medicine, psihologije, književnosti...) i životnost, neposrednost u izrazu (Stranica pravoslavnog humora) odlike su časopisa koje su i na sinoćni program privukle veliki broj poštovalaca i čitalaca. 
 
O dobroti u psihološkim istraživanjima, ali i dobroti kao određujućem elementu čovekovog života, koji u javnim prostorima sve češće biva potisnut pred zlim i naopakim govorio je Miloš Blagojević, psiholog, saradnik časopisa, zaposlen u Zajednici mladih pri SOS Dečjem selu u Кraljevu.
Кako je namera organizatora bila da istakne važnost darivanja i vaspitni smisao praznika u Pravoslavnoj crkvi (tako je naslovljeni i jedan od priloga u ovom broju Žičkog blagovesnika), program je imao i humanitarni karakter a Biblioteka će tokom januara Zajednici mladih darivati knjige izabranih naslova.

MEDIA PRESS

 

Go to top