113.jpg   

Bibliotekarka Hadija Džigal - Кriještorac, govorila o iskustvima i radu Zavičajnog odeljenja Biblioteke „Vuk Кaradžić“ na savremenom priređivanju književne zaostavštine Vladislava Veselinovića Tmuše.
U programu pod nazivom „MI, VI, SVI...U traganju za polifonim konceptima pozorišta participacije “ koji se održava u okviru beogradske Bitef Polifonije, sinoć je na daskama Bitef teatra nastupila večernja scena Doma kulture sa svojom ovogodišnjom predstavom „Tmuša – tako mi srca“. Predstava prijepoljskih „Tmušića najavljena je kao „komedija sa ozbiljnim posledicama“.
 
Odmah nakon odigrane predstave organizovana je tribina pod nazivom „Videti tek kasnije“ koja je bila posvećena razgovorima o umetničkim projektima koji oživljavaju, afirmišu i preispituju kulturnu istoriju i tradiciju zajednice i društva. Na razgovore je pozvana i bibliotekarka Hadija Džigal - Кriještorac, koja je govorila o iskustvima i radu Zavičajnog odeljenja Biblioteke „Vuk Кaradžić“ na savremenom priređivanju književne zaostavštine Vladislava Veselinovića Tmuše. O radu na predstavi i mogućnostima negovanja književne baštine govorile su rediteljka, Sunčica Milosavljević i dramaturg Snežana Gnjidić.

MEDIA PRESS

 

Go to top